Southern Cruisers Riding Club

Wallachia chapter

Ride & Free

SCRC - Wallachia chapter
Jízda po zimním spánku, 27.-28.4.2013, Bílovec-Račí údolí

Byl to již druhý ročník Jízdy po zimním spánku, který pořádá motoklub Joe Bar Team založený v roce 1996. První ročník jsme rovněž absolvovali ( reportáž 2012 ), a protože jsme byli spokojení, nemohli jsme si nechat ujít ani další pokračování.
Na startu v baru Mephisto na bílovecké benzince (bývalý motobar U Hanky), se nás sešlo šest klubových motocyklů. Rosničkáři sice stále strašili s přeháňkami, ochlazením a deštěm ... ale věřte jim někdo. Hodit si korunou, věděl bych totéž. Nám počasí zatím přálo. Nestartovali jsme s minutovými rozestupy ale počkali na posledního z naší party a jeli společně. Nejede se taky na čas ale vyhrává ten, kdo je nejblíže průměrnému času. Itinerář tohoto závodu je stručný, přehledný a jasný. Není to žádný stres a nervy, jestli vůbec trefíme do cíle. Tak se mi to líbí. Prostě pohoda, sranda ... jazzzzz. Na stres máme přeci práci !
První část trasy náš vedoucí Mrazík lehce natáhl, abychom si užili hezčí cesty. Potkali jsme taky doslova "hejno" srnek, pasoucí se hned vedle krajnice. Z motorek si ani moc nedělaly, než jsem přijel já abych zastavil a vyfotil je. To už pelášily pryč. U motorestu Kukačka jsme si zasoutěžili ve šroubování matic různých průměrů na odpovídající šroubky. Po několika dalších kilometrech na nás ještě čekalo střílení ze vzduchové postole a pušky. Při příjezdu do cíle už začalo trošku mrholit a ochladilo se. Opožděně tak došlo i na předpovědi rosniček. Po ubytování v chatkách a v hotelu Račí údolí jsme si našli za budovou lavici se stoly a slunečníkem, který nám skvěle posloužil při nočním deštíku. Mezitím jsme se podívali na soutěž v hodu motorem, kterého se zúčastnila i naše Renča. Nenechali jsme si ujít ani tradiční pálení kykyrýsa, známé už z dřívějších srazů Joe Bar teamu v Jerlochovicích. Pak už jsme se definitivně přesunuli zpátky na naše grilovací doupě a vegetili tam až do noci.
Nedělní ráno nás přivítalo sychravým počasím. Slibované ochlazení jsme trochu podcenili ale v pohodě jsme nakonec všichni dorazili až domů. Fajně bylo, příští rok to určitě pojedeme znovu.
(autor)