Southern Cruisers Riding Club

Wallachia chapter

Ride & Free

SCRC - Wallachia chapter
XX.Oldtimer festival + Motosraz, Slavkov + Křtiny, 29.-30.6.2013

Tento víkend jsme vyjeli na motosraz ve Křtinách, bývalý to sraz Hond. Cestou jsme se podívali do Slavkova u Brna, kde se konal tradiční sraz veteránů XX.Oldtimer festival. Do Slavkova jsme přijeli po dvanácté hodině a některé stroje už začaly opouštět areál slavkovského zámku, byť byl program vypsán až do 17:00. Nedlouho po našem vstupu zrušili i vybírání vstupného. No, co už :o) Ale veteránů tam bylo obrovské množství.
Na honďácký motosraz jsme dorazili V pozdním odpoledni. Je to opravdu malý komorní srázek za pajcku konaný na mostním vesnickém koupališti. Dříve ho pořádali kluboví členové SCRC South Moravian Lenka "Klasika" s "Patem" z Brna. V současnosti přebrala štafetu naše kamarádka Kamča "Máti Hondice" z Frýdku. Po uvítacím pivíčku a postavení stanů jsme se trochu schladili v bazénu. Trochu dost, v lomu před dvěma týdny byla voda teplejší. Pak už jsme jen seděli, popíjeli a plkali. Mira se tentokrát rozhodl připojit k našim kulinářským zvyklostem a tento víkend si shodou okolností jako jediný přivezl ešus s polotovary na smaženici. Sice rozbil dvě ze čtyř vajec cestou a nějak se mu nedařil kuchtící postup prací ale snaha se určitě cení. Však my ho po těch letech vařit, smažit a grilovat naučíme :o).
Přes noc nám bohužel sprchlo a ráno to taky nevypadalo bůhví jak. S Evčou jsem sbalil stan jako první, protože Evča spěchala domů kvůli návštěvě. Takže jsme bohužel vyjížděli v pláštěnkách za drobného mrholení. Ostatní chvíli vydrželi a už jeli po suchu. Byli rovněž svědky drobné nehody, když jeden biker spadl při výjezdu z kempu a zlomil si bohužel nohu. I to se občas stává, když si člověk nedá dostatečný pozor.
(Bob)

GALERIE :
Bob - rajce.idnes.cz
Mrazík - rajce.idnes.cz
Radek - rajce.idnes.cz

GALERIE na FB : (tyto galerie jsou ke zhlédnutí pouze po přihlášení na Facebook )
MiraRider - FB