Southern Cruisers Riding Club

Wallachia chapter

Ride & Free

SCRC - Wallachia chapter
SCRC Rally, Kletečná, 27.-30.května 2021

Čtvrtek - Každoroční celorepublikové setkání našeho motoklubu Southern Cruisers Riding Club. Cestou se část našeho Valašského chapteru potkává v Kyjově s kroměřížskou sekcí Severomoravského chapteru a pokračujeme oklikou do Dolních Kounic na návštěvu nádherného kláštera Rosa Coeli. Do kempu Kletečná u Humpolce příjíždíme až v šest večer. Za zvuku kytary a zpěvu zavíráme stan ve tři ráno ;-)
Pátek - Pro někoho kruté ráno po včerejší veselici ale většina z nás byla provozuschopná ;-) Téměř všichni se postupně rozjíždí po skupinkách na různé vyjížďky. Kolem půl jedenácté vyráží i naše skupinka, kde se nakonec sešlo 17 motocyklů. Vybíráme si za cíl muzeum veteránů v Nové Bystřici. Kolonu vede klikatými cestičkami srdnatě Jitka, která se toho ale vůbec nebojí a tak nám cesta hezky ubíhá. Já sice při příjezdu zjistím, že zrovna v tomto muzeu jsem byl před nedávnem a tak parkuji v blízkém bufetu u nákladaného hermelínu, malého pivka a limonády. Ostatní si prohlídku muzea skvěle užili, protože je opravdu na co se dívat a muzeum má i velice zajímavý interiér. V pozdním odpoledni se vracíme do kempu k odpočinku před večerním programem. Vystoupení kapely "Na chlupy voskem" je přerušeno slavnostním zahájení celorepublikového setkání členů SCRC, po kterém nastupuje překvapení večera. Je to amatérská revival skupina složená z členů našeho SCRC :-) Skvělá zábava ! Do půlnoci pak pokračují navoskované chlupy a pak se už jen baví každý podle svého. Čím větší zábava, tím lepší spánek v chatkách. Noční teplota kolem 5 stupňů je nevytápěné chatce celkem dobrá otužovačka :-D
Sobota - Dnes se opět pořádají soukromé vyjížďky. Naše valašská grupa jede tentokrát solo a vybíráme si orientační vyjížďku pořadatelů. Navštěvili jsme zajímavá místa v okolí, vyzkoušeli pár soutěží a fajně si zajezdili. Pár bezvýznamných kapek jsme přečkali u kostelu sv.Víta a lehoučké krupobití při cestě z rozhledny Orlík na parkoviště. Celá vyjížďka tak vlastně proběhla na suchých gumách ... skoro. Večer proběhla opět veselice podpořená vystoupením kapely naší Helenky a Micvala Comedy & Beat Band, pak revivalové kapely Tři sestry banditos, kerá byla krátce přerušena vyhlašováním vítězů soutěží a statistikou setkání a také obvyklým předáváním vlajky SCRC pořadateli SCRC Rally v příštím roce, kterým je Severomoravský chapter SCRC. Po skončení vystoupení bandiťácké kapely se opět pělo, pilo a řechtalo skoro do tří ráno.
Neděle - Už je po všem, tak ani nevadí, že se ke studenému počasí přidal i déšť. Všichni tak lezeme do pláštěnek a odjíždím směrem k domovům. V našem východním směru se však naštěstí vypršelo. První hoďku ještě jedeme po mokré silnici ale zbytek cesty je už po suchu. Tož fajně bylo jako každým rokem. A příští rok v Mohelnici zase všichni na viděnou.
(Bob)

GALERIE :
Tom a Renča - rajce.idnes.cz

GALERIE na FB : (tyto galerie jsou ke zhlédnutí pouze po přihlášení na Facebook )
Bob - FB čtvrtek
Bob - FB pátek
Bob - FB sobota, neděle